Zaměřeno na dětské brýle

30.01.2014 18:17

Obruby

Dětské brýlové obruby dostaneme v nejrůznějších barvách a designu. Volíme obruby spíše z kovového materiálu, u kterých jdou nastavit sedýlka na nosníku. Plastové rámy se používají méně často z důvodu horšího přizpůsobení, ale jsou vhodné na vyšší dioptrie.

Brýlové čočky

Pro děti jsou  jednoznačně nejvhodnější plastové brýlové čočky a to hlavně kvůli bezpečnosti. Plastová čočka je nerozbitná a navíc je lehká. Také má lepší UV než čočka skleněná, takže lépe ochrání oči před UV zářením. Pokud má dítě vyšší počet dioptrií, jsou v nabídce čočky tenčené. Velkou výhodou těchto čoček je jejich estetický vzhled a váha.

Úpravy čoček

Určitě je v první řadě vhodné tvrzení, což je povrchová úprava chránící před poškrábáním. Pokud dítě sleduje televizi, pracuje s počítačem nebo chodí do školy, je vhodné pořídit na brýle tzv. antireflexní vrstvu. Díky této úpravě se světlo dopadající na plochu brýlové čočky částečně odráží zpět. Oči jsou tak méně namáhané a do očí nositele je lépe vidět. Kromě brýlí nezapomeňte dítěti pořídit také pevné pouzdro a čistící hadřík na brýle.

 

 

Fotogalerie: dětské brýle